Kvevri vína sú vína vyrábané metódou starou odhadom 6 000 rokov. K myšlienke výroby naturálneho vína sme sa prepracovali postupne. Spôsoby výroby vína sú rôzne a s rešpektom ku všetkým technologickým postupom vinárov, nás najviac oslovil spôsob výroby v hlinených nádobách kvevri.
Vzhľadom k dlhoročnej tradícii a najmä benefitov vína z kvevri sme sa rozhodli pre gruzínske hlinené nádoby kvevri. Výrobca kvevri v Gruzínsku nám na objednávku vyrobil 15 nádob kvevri. Skladbu a veľkosti kvevri sme volili tak, aby celý proces výroby vína, ako aj zrenie prebiehal výlučne v kvevri. Čo nás čiastočne limituje produkciou vína cca 3000 l ročne.
Kvevri víno má svoju špecifickú chuť. Červené vína sú plné zdraviu prospešných farbív, polyfenolov, antioxidantov a vyznačujú sa vysokým extraktom. Vďaka dlhodobému kontaktu na šupkách bez pridania akýchkoľvek aditív víno nadobúda parametre, vďaka čomu víno vôbec neošetrujeme oxidom siričitým! Biele vína sa vyznačujú sýtou jantárovou farbou. Známe sú tiež pod názvom amber. Všetky naše vína sú vykvasené úplne do sucha. Vína bez pridanej síry a bez zvyškového cukru s primeraným obsahom kyselín zaručujú, že konzumácia, hoci aj väčšieho množstva nespôsobuje žiadne nežiaduce, nepríjemné vedľajšie dopady na ľudský organizmus. Sledujeme kvalitu od fázy hroznového muštu, cez mladé víno až po hotový produkt. Pružná spolupráca s laboratóriom pri dome služieb vinárom a vinohradníkom v Mužle, nám umožňuje rýchle získavanie aktuálnych a z hľadiska budúceho vývoja vín, dôležitých analytických ukazovateľov. Disponujeme certifikátom z laboratória ku každej vzorke vína.
Degustačnou kontrolou prejdú všetky šarže vína, fľašujeme v ochrannom prostredí.
Naše vína patria do kategórie naturálnych - nízko zásahových vín, pri ich výrobe nie sú používané číriace prostriedky, nie sú filtrované, sú bez pridania stabilizačných prípravkov a nie sú externe aplikované ani antioxidanty.
Zásluhou macerácie a min. polročného kontaktu vína so zrniečkami a šupinami, sa tvorí víno s extrémne vysokým obsahom organických zložiek s charakteristickou krehkou stabilitou. Nepotrebujú byť ošetrené číriacimi prostriedkami. Filtrácie prebieha prirodzene. Separáciu vykoná gravitácia a čas. Bielkovinová stabilita je dosiahnutá zásluhou vysokého obsahu trieslovín, fenolových látok, ktorý je štyri až päť násobok vyšší ako u bežných vín. Rýchle zmeny vonkajšieho prostredia, hlavne teploty, kontaktu s vzdušným kyslíkom, pôsobenia slnečného svetla, môžu vyvolať zmenu farby alebo po dlhšom čase aj mierne zakalenie vína. Uvedené zmeny sú prirodzeným javom a prirodzenou vlastnosťou vín tejto kategórie. Zmena vonkajšieho vzhľadu neznamená pokles organoleptických vlastností.